۱۳۹۲ آبان ۱۹, یکشنبه

نگاهی به ماداگاسکار (برای کودکان)


ماداگاسکار در نزدیکی ساحل شرقی جنوب آفریقا در اقیانوس هند قرار دارد. به عنوان چهارمین جزیره بزرگ دنیا٬ این جزیره کمی بزرگتر از فرانسه اما کمی کوچکتر از تگزاس است.

در حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش ماداگاسکار از آفریقا جدا شده است. به همین دلیل بیشتر گیاهان و جانوران موجود در این جزیره در هیچ کجای دیگر دنیا یافت نمیشود.


به دلیل دور افتاده بودن این جزیره٬ تا حدود ۲۰۰۰ سال پیش ماداگاسکار خالی از سکنه بود. مالاگاسی ها٬ مردم بومی جزیره از نسل اندونزی هایی هستند که با گذشتن از اقیانوس هند به این جزیره آمدند. عربها و آفریقایی ها بعدها به جزیره آمدند و تآثیر زیادی بر فرهنگ منحصر به فرد جزیره گذاشتند.


بعد از دوره حضور دزدان دریایی در ساحل شرقی٬ در اواخر قرن نوزدهم ماداگاسکار توسط فرانسه اشغال و مستعمره آن کشور شد. در سال ۱۹۶۰ ماداگاسکار استقلال خود را به دست آورد و امروزه به عنوان یک کشور دموکراتیک شناخته میشود.

حیات وحش ماداگاسکار

در حدود ۷۵٪ موجودات ماداگاسکار بومی هستند و این بدان معناست که آنها در هیچ جای دیگر از دنیا وجود ندارند. موجودات عجیبی مانند: لیمر lemur (از راسته پستانداران)٬ تنرک tenrec (شبیه جوجه تیغی)٬ آفتاب پرستهای براق٬ فسا fossa (حیوانی شبیه پوما) و جانوران متنوع دیگری در این جزیره زندگی میکنند. متآسفانه به دلیل از بین رفتن زیستگاهها و شکار ٬ بسیاری از حیوانات منحصر به فرد ماداگاسکار در خطر انقراض قرار دارند. 

برای خواندن مطالب بیشتر برای ( کودکان ) اینجا کلیک کنید.


۱۳۹۲ آبان ۱۸, شنبه

سیرالئون: اعتراضات برعلیه تولید روغن نخل در آفریقا

شرکت های خارجی در آفریقا برخلاف خواست مردم بومی مساحت های زیادی زمین  را  خریداری کردند. در جنوب شرقی سیرالئون در پایتخت  ولسوالی Pujehun دولت به شرکت بلژیکی ـ لوکزامبورگی  به نام Socfin-Gruppe شصت و پنج کیلومتر مربع زمین برای کشت نخل اجاره داده است.  طبیعت و کشاورزی سنتی می بایست جای خود را به این صنعت داده تا در آنجا روغن نخل تولید شده و به اروپا صادر شود. این روغن در اروپا برای تولید محصولات شیمیایی، مواد غذایی و بیو دیزل استفاده می شود.

دولت بدون اینکه از مردم بومی سوال کند زمین ها را اجاره داده ، این زمین ها تنها سرمایه امرار معاش مردم هستند. آنها می بایست حداقل بیش از ۵۰ سال زمین های خود را ترک کرده تا این شرکت ها بتوانند روغن نخل تولید کنند.

مردم بومی که از ۲۴ روستای مختلف در رابطه با پروژه روغن نخل زندگی شان به خطر افتاده، اتحادیه ای به نام MALOA تاسیس کردند تا بتوانند از این طریق خود را سازماندهی کرده و از حقوق خود دفاع کنند. اما همانطور که انتظار می رود هر کسی که از حق خود دفاع می کند با خشونت مواجه می شود. در اوائل ماه اکتبر پنج نفر از کسانی که در رهبریت این اتحادیه بودند،  دستگیر شده و در زندان به سر می برند. گفته شده که جرم آنان از بین بردن درختان نخل بوده است.

 به گفته Joseph Rahall مدیر سازمان حقوق زیست محیطی و سازمان حقوق بشر Green Scenery این افراد به شدت به حمایت احتیاج دارند،آنها مداوم تحت تعقیب هستند. شرکت های روغن نخل  هم به اتهام افترا بر علیه  این سازمان ها و  همچنین چند روزنامه نگار و رسانه های گروهی شکایت کرده و خواستار پرداخت خسارت شدند. و سازمان ها ی حقوق زیست محیطی و حقوق بشر هم با ده سازمان دیگر خواستار توقف فوری آزار و اذیت ها توسط گروه Boloré-Gruppe شدند.  




ترجمه از سارا نبوی








۱۳۹۲ خرداد ۲۹, چهارشنبه

ایرانیان؛ حیوان‌آزار یا حیوان‌دوست؟



 
چندی پیش، در نخستین روزهای اردیبهشت‌ماه سال جاری (۱۳۹۲ خورشیدی)، جانشین فرمانده پلیس اعلام کرد: “برخورد با سگ گردانی در دستور کار پلیس قرار دارد و بنا بر آئین‌نامه پلیس راهور حمل حیوانات در داخل خودرویی که انسان در آن حضور دارد ممنوع است. اجازه نمی‌دهیم عده‌ای در خیابان‌ها با سگ‌گردانی و حمل حیوان در خودرو، خودشان و سگ‌شان را به نمایش عمومی بگذارند.”

برای خواند ادامه مطلب اینجا کلیک کنید.

۱۳۹۱ اسفند ۲۷, یکشنبه

فعالین حقوق حیوانات در جنوب آلمان




در تاریخ ۹ مارس حدود ۳۰ نفر از فعالین حقوق حیوانات راه ورودی  به کشتارگاه شرکت Mastanlagen  در منطقه Bogen که در جنوب آلمان قرار گرفته را مسدود کردند. با این عمل آنها میخواستند که توجه شهروندان را به شرایط و رفتار بد این کشتارگاه بدستور این شرکت را  با مرغ ها را جلب کنند و از  طرفی مانع توسعه بیشتر این شرکت و رابطه اش با کشتارگاه شوند. آنها خواستار پایان دادن به استثمار حیوانات شدند.


http://de.indymedia.org/2013/03/342521.shtml



فعالین Animal Liberation Front (ALF) در نامه ای اعلام کردند که دو کامیون حمل گوشت متعلق به کنسرن Martelli  را به آتش کشیده اند. خسارات وارده بیش از ۵۰۰ هزار یورو می باشد.

http://de.indymedia.org/2013/03/342255.shtml

ترجمه از سارا نبوی

۱۳۹۱ بهمن ۲۷, جمعه

مال من، مال تواست مال تو، مال من است




مال من، مال تو است. 
مال تو، مال من است.



چطور می شود در یک جامعه مصرفی کمتر مصرف کرد؟
چطور می شود در یک جامعه تقسیم کرد؟

بیایید با هم برعلیه کنسرن ها و سیاستمدارها عمل کنیم، عمل کن آنطور که خودت تصمیم می گیری و نه بنابر دستور و دست کاری های حاکمان قدرت.
هر خانواده ای دارای کالا و موادی است که بعد از مدتی مورد استفاده اش  دیگر قرار نمی گیرد، این کالاها را می توان به اشتراک قرار داد.

ما بعنوان مصرف کننده از مصرف انبوه کالاها خسته شده ایم. ما خود را در اثر مصرف بی حد و مرز توخالی احساس میکنیم. دستمزدها روزبه روز کاهش پیدا کرده و یا ثابت مانده است و قیمت کالاها سرسام آور بالا میرود. نیازهای ما از طریق تبلیغات و غیره دستکاری میشود. برای اینکه خودمان را با مصرف کالاها اشباه کنیم، می گذاریم هر روز در محل کارمان ما را تحت فشار قرار داده و تحقیر کنند. روابط انسانی در این جامعه بر روی پول و کالا بنا شده است. کارفرماها با ایجاد رعب و وحشت بر ما حکومت میکنند، چرا که ما وحشت از این داریم که کار خود را از دست بدهیم.
در کشورهای پیشرفته ی سرمایه داری و صنعتی، ما را از این می ترسانند که محل های تولید را به کشورهایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند، منتقل می کنند. در این کشورها دستمزدها پایین، کار کودکان قانونی و یا ندیده گرفته میشود. از طرفی زنان نقش مهمی در این بازار کار دارند، آنها نیروی کار ارزان هستند. در محل کار با آنان با خشونت رفتار کرده و مورد آزار و اذیت های جنسی قرار میگیرند. در رابطه با کار کودکان هم شرایط بهتر نیست، آنها در بازار کار خرید و فروش و یا از خانواده هایشان ربوده میشوند. این است اصول اخلاقی در جامعه سرمایه داری.

برای اینکه همبستگی در جامعه بیشتر شود، راه های زیادی وجود دارد: از جمله تاسیس مغازه های رایگان، استفاده و کار مشترک در باغ و یا کارگاه ها، مبادله کار با کار. از طریق همکاری مابین انسانها روابط هم تغییر پیدا کرده و اعتماد و صداقت، احترام متقابل و عدالت جایگزین پول و کالا می گردد و زندگی رنگ دیگری بخود می گیرد. عوض و بدل، قرض گرفتن، اجاره دادن و یا اشتراک گذاری کالاها نه تنها نیازهایمان را برطرف میکند بلکه ما را از وابستگی هایمان هم آزاد میکند.

با این همکاری های مشترک و داد و ستد میتوان از ایجاد زباله اجتناب، در مصرف انرژی صرفه جویی و از محیط زیست حفاظت کرد. ساختارهای اجتماعی تغییر پیدا کرده و دوباره در هم تنیده میشود. عمدی و یا اتفاقی مالکیت و مصرف بطور کلی زیر سوال برده میشود. در محل های کار و مزارع در اثر مشارکت امنیت و استقلال بوجود می آید. مصرف کننده کالا و مواد غذایی بیولوژیکی و عادلانه دریافت میکند و میتواند در تصمیم گیریها مشارکت داشته باشد. از طریق عملیات مشترک روابط در میان همسایه ها و محلات تجدید حیات شده و همینطور مزایای مالی با خود به همراه می آورد.
تجارب من از به اشتراک گذاشتن کار و کالا:

کمک در اسباب کشی در قبال کارهای اینترنتی
عوض و بدل مبلمان خانه و یا لباس


جمع آوری و ترجمه از سارا نبوی    

AGRAPROFIT - Der Film